آشنایی با مبلمان شهری

به مجموعه اجزایی که در فضاهای شهری چیده می شوند و به استفاده عموم جهت رفع نیاز های زیست محیطی می رسند و منظر و هویت شهری را، تحت شعاع قرار می دهد، مبلمان شهری می گویند. نقش اصلی مبلمان شهری در سطح خیابان ها و فضاهای شهری ایجاد مکان هایی است که زبان ناطق هویت انسان و منظر شهری مطلوب، باشد.

مبلمان شهری

مواردی هم چون سایبان ها که به واسطه ورق یو پی وی سی به اجرا درآمده اند و به عنوان سازه سبک شناخته می شوند، نیز به نوعی مبلمان شهری محسوب می شوند.

مبلمان شهری

مبلمان شهری خود انواع مختلفی دارد که هر کدام، از حیطه طراحی شهری، در راستای هویت شهر و سیمای آن گام بر می دارد و آینه ای از فرهنگ شهر است، که از انواع این مبلمان می توان به صندلی ها و نیمکت ها، ایستگاه های اتوبوس، سطل های زباله، بیلبورد ها و تابلو های آگهی،  نماد های شهری و … اشاره کرد، که خصوصیات منحصر به فرد هر کدام از این مبلمان ها نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.

چرا که با طراحی درست و مناسب هر کدام از آن ها با توجه به خصوصیات و نحوه مکان یابی مناسب، می توانند در جهت تأمین نیاز شهروندان و القاء هویت آن ها نقش مؤثری را ایفا کنند.

اجزای مبلمان شهری، دو ویژگی اساسی دارند: كاركردی بودن و زیبایی، كه در صورت داشتن هر دو ویژگی، می‌ توانند نیاز عملكردی و بصری شهروندان را هم زمان برآورده سازند. البته این امر، مستلزم در نظر گرفتن مقوله‌ های متعددی در طراحی اجزای مبلمان شهری است كه نه تنها رنگ، هماهنگی با محیط پیرامون، دوام، ایمنی، و اقتصادی بودن آنها مورد نظر است، بلكه باید از نظر عملكردی، جانمایی مناسبی در سطح شهر داشته  باشند تا بتوانند پاسخگوی نیاز شهروندان باشند.

یکی از ویژگی های  مهم اجزای مبلمان شهری ،  وابستگی آن ها به فرهنگ است. یعنی از فرهنگ و هویت شهر که متأثر از فرهنگ و هویت شهروندان است نشأت می گیرند.

امروزه در طراحی شهرها، نحوه مبلمان فضاهای شهری از اهمیت ویژه ای برخوردار است به عنوان مثال روشنائی معابر شهری و خیابان ها، نصب علائم راهنمائی و رانندگی، جاگذاری و مکان یابی مناسب سطل های آشغال، طراحی مدرن فضاهای سبز، طراحی مناسب میادین و بلوار ها، نماد ها و مجسمه ها ، پارک ها و فضاهای عمومی و…. همه باید متناسب با بافت فرهنگی و هویتی شهر و شهروندان و استعداد ها و ظرفیت های منطقه باشد .

مبلمان شهری

امروزه با مطرح شدن مباحث مربوط به بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان و هم چنین لزوم توجه به مقاومت ساختمان­ ها در برابر زلزله ، استفاده از پانل های سبک و دوجداره هم چون ورق یو پی وی سی در ساخت و ساز رو به افزایش گذاشته است.

پانل های دو جداره و ورق های پوششی یو پی وی سی، به دلیل خواصی از جمله سبکی ، عدم اشتعال و جلوگیری از گسترش آتش سوزی و عایق بودن در برابر حرارت و صدا مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایا و قابلیت­ های پانل های دو جداره و ورق های پوششی UPVC

  • بهای رقابتی و کاهش قیمت تمام شده نسبت به پوشش های سنتی
  • سبک وزن بودن در مقا یسه با مصالح دیگر
  • دستیابی به فضای مفید بیشتر به علت ضخامت نا چیز دیوار ها برای انواع کانکس و اتاقک
  •  عایق صوتی فوق العاده برای آرامش. (پانل های UPVC تقریبا 4 برابر دیوار بتونی و 8 برابر دیوار آجری) با همان ضخامت عایق می باشند.
  • دوام زیاد درمقابل آتش سوزی (دیرسوز)
  • عایق حرارتی و رطوبتی
  • افزایش عمر ساختمان
  •  استحکام سازه (استحکام هر متر مربع از پانل UPVC با ضخامت 2 سانتی متر برابر با 150 کیلوگرم می باشد).
  • نفوذ نا­پذیری ساختمان در مقابل حشرات و جانوران موذی ، شن و ماسه
  • تنوع در نوع روکش (ساده، رنگی و طرح دار)
  • ساخت آسان و سریع، زیبایی در ساخت
  • عالی برش پذیری پانل­ ها و ورق های پوششی UPVC
  • سرعت حمل و نقل و سهولت بالا کشیدن پانل­ها UPVC در ارتفاع و امکان حمل آن به مناطق صعب العبور جهت احداث انواع سازه سبک
  • مقاوم در برابر اتلاف انرژی

مبلمان شهری

کاربرد ورق یو پی وی سی

جهت پوشش سقف و بدنه انواع کانکس، کاروان کانتینر، خانه های پیش ساخته ، سقف های شیروانی و شیبدار، انواع پارکینگ اداری، سایبان اداری، سالن های ورزشی، انواع سوله و انبار و اتاقک، انواع سقف کاذب و سرویس های بهداشتی، پارتیشن بندی، بیمارستان ها و… از جمله محصولاتی هستند که به واسطه ورق یو پی وی سی توسط پلی یوپان تهیه و تولید می شوند.

مبلمان شهری